Tuesday, December 6, 2011

Bravad

Galaxernas galax Pjilk lystes upp av ett genomträngande oper. Plutoneserna var i stånd att för evigt lösa den oställda gåtan. Marsianerna hade varit nära många gånger men tidsåldrarna svek.
Nu skälvde alla universum i sina grundvalar. Allt liv förtröstade på svaret. Denna limrition. Detta nikru.
Den mest framstående plutonesen, Mishgru, hade vigt sitt livsväsen till den stora lösningen. Hen var rödare än vanligt av iver. Skallformens hjärtlika pulser utstrålade frit. Det var nära nu. Mishgrus förtroendevalda hjäpte till att koppla ihop de kompatibla diodlismorna. Det bildade en enhetlig krilt. Mishgru fällde ihop sin varelse och flimmrade in i krilten. På en bråkdel av oöverskådlig tidsera, förpassades självet till samma-heten.
En enhetlig markad av fyrverkerier fyllde dem. Det skulle lyckas! Så hörs Mishgru genom dånet. Den fruktade koden.
-Huston,we got a problem.
Hen fortsätter på Plutonesiska: klilla jurt derta muj. Madr klost hyd bretklast ib.
Det sätter fart på varenda en som befinner sig utanför krilten. Den primära kloppen har furtat. Man måste fortare än fortast smera ihop det trasiga gramisterna innan diodlismorna exprattar. Varelserna flyter fram i ett samspel som förenade energimoln. Det utbyts endast ett fåtal läten.
-Hybroklum drit?
-Vantras medori sumidek ol.
Smeringen är utförd. Mishgru beordrar teletation.
En stillhet och ett perfekt mönsterering utbreder sig.
En vetskap om framgång.
Mishgru och hens förtroendevalda lyckades!
Varje existens i himlarymderna meddelas svaret. Allas livgivande numder är åter i kledpo!

1 comment:

  1. Hej och välkommen till skrivpuff om du är ny (eller nygammal). Jag kan inte påminna mig om att jag läst texter av dig tidigare. Gå gärna in och kommentera andras texter. Det brukar vara uppskattat och är ett sätt att få respons på egna texter.

    ReplyDelete