Wednesday, March 4, 2009

Utmaning 63-4 mars

Teknisk komunikation

-Tjaba läget! Är du ny eller?
-Yo! Jomen visst, jag plockades ut i förmiddags. Så jäkla skönt att få komma ur den där kartongen. Du mannen, den är inte bekväm asså! Snacka om pigg man blev sen då när man fick lite krut o blev uppladdad. Så jävla nice!
-A fan, jag minns den där första jungfrukicken...man kände sig ta me tusan helt odödlig. Nu är det inte alls samma drag längre. Det är som att man inte orkar ta emot full laddning å så slocknar man way to early. Fy satan! Man blir nog snart utbytt. Tror inte min ägare pallar lämna in mig på lagning en gång till...
-Ja du, livet suger! Redan när jag var ett litet elektronikkort hade jag drömmen om att göra karriär, slå igenom som den ultimata topptelefonen. Jag skulle bli överlägset bäst med allt vad man kan tänkas behöva. Alla andra telefoner skulle bli tvugna att böja sig för mig. Och fabrik efter fabrik skulle få slå igen. Jag skulle vara megakändis, den största stjärna som någonsin skådats... Men du vet, jag hann inte längre än till det löpande bandet innan drömmen krossades. Jag fick höra att dom redan utvecklat två nya modeller som ska släppas om en vecka. Ja, så var det me de.
-Ey, det är ju precis som för den där getingen du vet!
- Nä, vadå geting, vafan yrar du om?
- Men han, i Bee movie, som inte ville vara en del av bikupans rutiner å ständiga slit.
- Nä den känner jag inte till. Kanske kan få den nerladdad till mitt minne senare när min ägare förstår sig på hur jag funkar.
-Absolut, jag har den. Men förresten var inte så säker...Jag träffade en sjukt het puma med västa utrustningen här om dan, Men hon va så jävla låg asså. Det visade sig att hon inte fått använda ens hälften av sin kapasitet för att puckot som fingrade på henne inte fattade hennes storhet.
-Aj, fy satan va sorgligt!!!
-Eller hur!
- Men du, va var det me den där getingen?
-Jo, ja justja. Jo asså, han gjorde karriär genom att vinna i domstolen mot världen utanför som stal deras honung. Men det blev lixom bara skit av alltihop. För plötsligt fick bina tillbaka all honung människorna tagit o dom behövde inte jobba mer. Så när dom la sig på latsidan.... undrar vilken sida det är egentligen...he he!
-Öhh, dåligt skämt mannen. Det märks att du är begagnad. Sorry, men så är de! Berätta istället va som hände.
-Hmm, ok. Jo men fatta, när dom inte pollenerade blommorna så lixom vissnade ju allt ihop o ba typ dog. Så dom fick ju lov att rätta in sig i leden igen för att rädda världen.
-Jag fattar inte ett skit! Va har det me mig att gö?
-Jo men typ att man vill göra karriär å så blir det inte som man tänkt sig...typ
-Okej...
-Åh shit, nu drog skärmsläckaren igång. Det brukar betyda att jag ska ner i fickan strax. Men du, det va fett nice att träffas. Vi ses säkert igen. Din företrädare o jag hade en hel del kontakt.
-Kul gamle man, då ses vi.
-Förresten, jag heter Flip. Va heter du?
-Slide.
-Du är en Nokia va?
-Ja hur fan kan du veta de?
-Jag hörde de på din finska brytning.

2 comments:

  1. Kul! Det enda jag har att invända är att den nya mobilens andra replik är för lång och seg, det bryter den härliga dialogrytmen.

    ReplyDelete
  2. A just! Tack! Ser det nu när jag läser igenom den.

    ReplyDelete