Friday, March 25, 2011

Ett äventyr

Nånstanns bland alla täcken, filtar och kuddar finns en liten flicka. Gräset kliar lite mot ryggen. Här är hon trygg. Det är ofarligt under alla lager. Hon är skyddad. Utanför håller monstret stenkoll på det lilla knytet där nere på den stora gräsmattan. Byltet rör sig någor ibland men så länge det inte sticker ut någon mumsig kroppsdel kan han inget göra.
Flickan öppnar en minimal springa mellan filtarna och sneglar försiktigt upp mot himmelen. Hon ser dom vita bulliga molnen och det blåa hålet. Det är tomt men hon vet att han håller sig gömd därinne.
Det finns bara hon och han. Spänningen är påtaglig och luften darrar inne i gömman.
Hon är full av leklust och glädje samtidigt som rädslan smyger sig på med full kraft. Hon tar en snabb koll på att det inte finns nån glipa där hon kan synas. Adrenalinet rusar igång när hon känner ett vinddrag mot foten. HJÄLP! Var det han?! Hon fryser fast.... Men inget händer.
Ännu en koll på hålet och hon kan konstatera att han har flyttat sitt tillhåll något. Men fortfarande kan hon inte se honom. Trots att han aldrig visat sig för henne så kan hon känna hans närvaro. Hon vet att han inte är snäll. Hon kommer förgöras om han får tag på henne. Men hon kommer aldrig ge upp!

-MAAAAT! ropar mamma samtidigt som hon ringer i koskällan.
JAAAA! svarar flickan och rusar upp mot stugan.
Hålet i molnen finns inte kvar.

No comments:

Post a Comment